25 Temmuz 2013 Perşembe

İkiz Surat ve Batman Oyunu

İkiz Surat ve Batman Oyunu

İkiz surat Gotham halkına korku aşılıyor. Yakaladığı tüm insanları yazı tura atarak öldürüyor. Bunu durdurmaya çalışan Batman ikiz suratın peşine düşüyor. Yine günlerin birinde İkiz Surat Batman’ı tuzağa düşürmek için banka soygunu gerçekleştiriyor. Soygunda Gotham şehrinin büyük bankalarındaki paraları boşaltan İkiz Surat, rehineyi kalın kapılar ardındaki banka kasasına ağzı bantlı bir şekilde bırakıyor. Batman rehineyi kurtarmak için gittiğinde İkiz Surat bankanın güvenli kalın kapılarını kapatıp Batman’ı tuzağa düşürüyor. İkiz Surat, banka kapılarına attığı çelik halatları kaçacağı helikoptere bağlayıp kasayı götürmek istiyor. İkiz Surat asit kapaklarını açıyor ve kapalı kapılar ardındaki Batman ve rehine ölümcül asit ile burun buruna geliyor. Batman rehinenin duyma aygıtındaki çipi kullanarak kapalı banka kapısını açar ve ikisi de kurtulur. İkiz Surat ve Batman Oyunu, İkiz Surat kendi pilotunu öldürmesi ile devam eder ve helikopterin yönünü Eyfel Kulesine doğru sabitler. Helikopterin yönünü sabitleyen İkiz Surat paraşütle helikopterden atlar. Batman helikopter içerisinde yönü Eyfel kulesine sabitlenmiş helikopter içerisinde kalır. Batman helikopter patlamadan suya atlar ve çarpışmadan yara almadan kurtulur. Edward Nygma adında Wayne şirketinde araştırma bölümünde çalışan bu kişi Bruce Wayne geliştirmiş olduğu bir cihazı gösterir. Bu cihaz sayesinde insan beyninin beyin dalgalarını kontrol edebileceklerini söyler. Bruce Wayne’ye bu geliştirdiği cihaz için şirketten ortaklık ister. Edward Nygma geliştirdiği beyin kontrol cihazı sayesinde Wayne şirketi yöneticilerinin beynini kontrol eder ve şirkete yöneticinin el yazısından bir mektup gönderir. Bruce Wayne, şehir psikoloğu olan Dr. Chase Meridian’a randevu alarak son üç gün içinde çeşitli aşk mektupları aldığını söyler. Ve akşam gecesinde Gotham şehir sirkine davet eder. Bruce Wayne ve Dr. Chase Meridian birlikte sirk gösterisine katılırlar. Birbirinden güzel gösteriler yapan sirk çalışanları İkiz Suratın sirki basması ile güzel gösteri sonlanır. 
Batman Oyunu
Batman Oyunu

Edward Nygma

Edward Nygma


İkiz Surat

İkiz Surat


18 Temmuz 2013 Perşembe

Betmen ve Robin Ortaklığı

Betmen ve Robin Ortaklığı

Bir gün Wayne malikanesinin zili çalınır. Alfred 20 yıllık hizmet senesinde bir kere bile olsun kapıyı geç açmamıştır. Aksine o gün Alfred uykuda kalmıştır. Kapıyı Bruce Wayne açmıştır. Kapıda bekleyen güzel sarı saçlı, uzun boylu, beyaz tenli kız beklemektedir. Bu gelen Alfred’in yeğenidir. Alfred yeğenini görür görmez tanır. Barbara adındaki güzel kız Wayne malikesini gezdirmek üzere Alfred, Batman ve Robin yola düşerler. Barbara mavi renkte güzel bir motor görür. Çok beğendiğini söyler. Robin ona sürmeyi öğretebileceğini söyler. Barbara motorları sürmekten çok korktuğunu söyler. Batman, Barbara’nın Wayne malikanesinde kalmasını söyler. Barbara, lüks yaşantılara alışık olmadığını söyler ama yine de kalmak istediğini söyler. Barbara bir gece vakti Wayne malikanesinin penceresinden aşağı sarkıttığı perde ile gizlice evden kaçar. Sabah beğendiği mavi motoru alarak Gotham şehrinde gezmeye başlar. Bruce Wayne, şirketin Gotham halkına hediyesi olan Gotham gözlem evi teleskopu için açılış konuşması yapar. Bu teleskop ile dünyada istenilen, görülmek istenen yerleri rahatlıkça görülebileceğini söyler. Dr. Pamela yani Zehirli Sarmaşık peruk takarak açılış konuşması yapılan yere Bane ile birlikte gider. Wayne şiketinin çevreye ve bitkilere verdiği zararın hesabını sormak isteyen Zehirli Sarmaşık elinde bir belge ile Bruce Wayne’nin korumalarını aşarak bir belge ile Batman’ın karşısına dikilen Zehirli Sarmaşık, şirketin çevre sorunlarına neden olduğunu, çevreye verdiği zararın çok büyük etkilerinden söz ederek basın karşısında Bruce Wayne’yi zor durumda bırakmıştır. Bir taraftan da Buz Adam karısının iyileştirmek için deney çalışmalarını son hızda devam etmektedir. Eşini iyileştireceği makine elmas ile çalıştığından elmas bulması gereklidir. Batmanve Robin, Buz Adamın amacının elmas olduğunu bildikleri için Buz Adamı yakalamak için Burce Wayne elmasları başlıklı gazete sergisi düzenlerler. Buz adam bu haberi görür ve hemen harekete geçer. Gorilla Grod kılığında giren Zehirli Sarmaşık düzenlenen sergideki eğlencede Batman ve Robin’i etkisiz hale getirmek ve sonsuza dek yok etmek için çabalamaktadır.

Bane
Bane


Zehirli Sarmaşık

Batman ve Zehirli Sarmaşık

Betmen ve Bane

Betmen ve Bane



Betmen ve Robin

Betmen ve Robin


Betmen ve Buz Adam

Buz Adam


Zehirli Sarmaşık


15 Temmuz 2013 Pazartesi

Batman ve Falconi

Batman ve Falconi

Rachel, suç makinesi olan Gotham’ın gelmiş geçmiş en güçlü suçlusunu yakalamaya başarsa da gerekli ipuçlarını Batman yardımı ile edinse de, gerekli kanıtı olsa da bir türlü Falconi’yi suçlu konumuna düşürerek içeri atamamaktadır. Psikolog olan Jonathan Crane tarafından engellenmektedir. Jonathan Crane adliye sunduğu suçlu dosyasında suçluların delirdiğini, akli dengesi yerinde olmadığı bir rapor sunarak suçluların tahliyesini isteyip suçluları çıkarmaktadır. Gizli laboratuvarlarda ürettiği bir ilaç ile kafasına taktığı bostan korkuluğu maskesi suçluların delirmeye başlaması ve bilinç kaybını ortaya çıkarmaktadır. Rachel, suçluların elini kolunu sallayarak ceza almadan adliyeden ayrılmasını bir türlü kabullenmemektedir. Jonathan Crane’ye kendisinin bir doktor getireceğini Falconi’yi bir de onun incelemesini söyler. Gerekli kan testleri ve muayene ile suçlulara hangi ilaç verdiğini öğrenmek istemektedir. Jonathan Crane ve Rachel adliyenin alt katındaki depoya inerler. Jonathan Crane kullandığı ilacın yapıldığı yere Rachel’i de götürür. Jonathan işte benim kullandığım ilacın yapıldığı yer burasıdır der. Rachel bir an önce oradan uzaklaşmak ister. Jonathan’ın adamları asansörün kablolarını keser ve asansörü çalışmaz duruma getirir. Kapıyı açan Rachel, Jonathan Crane’nin gözüne sıktığı ilaç ile bilincini kaybeder ve halüsinasyonlar görmeye başlar. Batman evinden beri Rachel’i takip etmektedir. Rachel’in bayıldığını gören Batman hemen ilacın yapıldığı yere gelir ve Jonathan Crane’nin adamlarını tek tek avlar. Jonathan hemen polise haber vererek işlerine engel olan Batman’ı yakalatmak için bulundukları yere polis çağırırlar. Batman ayak topuğundaki yarasa çağırma sinyali ile evinin su kuyusundaki tüm yarasaları oraya çağırır ve Rachel’e panzeri vermek için James Gordon’dan yardım alır. Daha sonra Batman, Rachel’i, Badbod’a bindirerek peşindeki polislerden kurtulmaya çalışır. Polisleri bir bir atlatan Batman, Rachel’İ evine getirir ve panzehiri Rachel’e vererek onu kurtarır. Rachel kendine geldiğinde neredeyiz? Neden beni buraya getirdin? Diye sorar. Batman, eğer getirmeseydim aklını kaybedebilirdin, zehirlenmiştin. Batman, Rachel’e sakinleştirici verir ve kendine geldiğinde Gordon’a vermek üzere iki antidot verir. Kendini aşılamasını ve diğerleri de seri üretim için der ve Rachel bayılır. Uyandığında artık evdedir. Emniyet müdürü James Gordon psikolog Jonathan Crane’yi yakalamıştır. Kimin için çalıştığını sorar. Jonathan artık kim olduğu önemli değil onu durdurmak çok geç. Şehir sularına bir zehir karıştırdılar. Gotham halkı zehirlenmek üzere der ve bayılır.
korkuluk

Jonathan Crane


batman ve falconi

Batman ve Falcone


12 Temmuz 2013 Cuma

Batman ve Korkuları

Batman ve Korkuları

Bruce ilerki yıllarda hapishaneye düşer. Bir gece uyuduğunda bu olayı rüyasında görür ve rüyadan uyanır. Sabah kahvaltısı yapmak üzere yemek kuyruğuna girer. Yemek kuyruğunda Bruce'ye Güney Koreli 7 tane suçlu saldırır. Bruce'yi öldürmeye çalışmaktadırlar. Bruce 7 suçluyu da döver. Kavga hapishane gardiyanlarının ateşleri ile son bulunur. Gardiyanlar Bruce'yi hücreye kapatırlar. Hücreye Henri Ducard adında düzgün giyinimli bir adam girer. Bruce Wayne(Batman) ile konuşur. 6 kişi ile dövüştüğünü gördüğünü söyler. Bruce Wayne aslında 7 kişi ile dövüştüğünü söyler. Bruce'nin şehir hayatından kopup hapishaneye gelişindeki nedeni suçluların dünyasını öğrenmek ve onların gizemi ortaya çıkarmaktır. Ducard, Bruce'nin ona güvenmesini ister. Ra's Al Ghul adındaki kişi yer altındaki suçlulardan çok korkan biridir. Bruce Wayne'nin hayatına yön verecek kişi olduğunu söyler. Bruce benin hayatımın yön verilmesine ihtiyacım yok der. Ducard Bruce Wayne, senin gibi biri buraya ancak bilerek gelir. Suçlular dünyasını keşfetmeye çalışıyordun ama gerçek niyetin ne olursa olsun bir şekilde yoldan çıktığını söyler. Gerçek adaleti gerçekleştirmek istiyorsa Ra's Al Ghul'u dikkate alması gerektiğini söyler. Gölgeler birliğinin yolunda. Yarın tahliye olacağını ve sefil makhumlardan bıktı isen ve bir şeyler başarmak istiyorsan Himalayaların Doğusundaki tepede yetişen nadir bir çiçek vardır. O çiçeklerden birini koparmasını ister ve eğer o çiçekleri dağın tepesine kadar taşıyabilirsen, istediğin şeye ulaşacağını söyler. Bruce sabahın ilk ışığında yola çıkar ve Himalaya tepelerine doğru yol alır. Beyaz karlarla örtülü tepelerin soğunda ilerlemek hayli zordur. Tepe çıkınca mavi çiçeği bulur ve onu koparır. Tepe doğru çıktığında bir köy görür ve oradaki yaşlı adam Bruce'ye kesinlikle geri dönmesi gerektiğini söyler ve oradan ayrılır. Bruce adamın söylediklerine aldırmaz ve tepeye doğru çıkmaya devam etmektedir. Tepeye çıktığında büyükçe bir köşk görür ve kapısını çalar. Kapıyı çaldıktan bir süre sonra kapı kendiliğinden aralanır. Orada bir adam oturmaktadır. Bruce'ye ne aradığını sorar. Bruce, ben adaleti aramak için bu yola çıktım. Batman ve Korkuları ilk defa açığa çıkmak üzeredir. Korkuyu ondan korkanlara karşı kullanmak için. Ducart Bruce'ye, korkuyu birisine karşı kullanmak için önce kendi korkusunu yenmesi gerektiğini söyler ve başlamaya hazır olduğunu sorar. 

8 Temmuz 2013 Pazartesi

Batman ve Harbi Dent İşbirliği

Batman ve Harbi Dent İşbirliği

Gotham şehrinde yüksek bir binanın tepesine soygun için giren maskeli soyguncular istediklerini altıktan sonra farklı bir binaya havadan iple geçiş yaparak 6 soyguncu aralarında paraları paylaşmak adına fazla pay düşsün diye soygun sonucunda birbirlerini öldürürler. Paraları çuvallara doldurdukça kendi ekiplerinin sayılarını azaltan suçlular tüm paraları yükledikten sonra otobüs şoförünü de öldüren soyguncu bankanın tüm paralarını otobüse dizer. Son kalan soyguncu maskesini çıkarır. Bu kişi Joker’den başkası değildir. Gotham şehir mafyaları büyük uyuşturucu pazarlığı yapmak için yüksek bir binanın zemin katını seçerek mal sevkıyatı için toplanırlar. Tam sevkıyat gerçekleşecekken sahte Batman’lar ortaya çıkarak etrafa pompalı tüfeklerle ateş açar. Mafyanın adamları sahte batmanları öldürür. Duvar birden kırılır ve Batman arabası ile binanın girişindeki duvarı parçalayarak ortalarında belirir. Batman’ın arabasına ateş ederler ve bir süre sonra sessizlik sağlanır. Tam Batman ölmüştür diye ateşler kesilirken. Batman’ın arabası otomatik pilota geçer ve sağa sola ateş ederek mafyanın adamlarını korkutur. Batman adamları teker teker etkisiz hale getirir. Sağ kalan sahte Batmanların da ellerini bağlar ve polise teslim ettirir. Polisler her yerde gerçek Batman’ın kimliğini deşifre etmeye çalışmaktadır. Bu gizemli kahramanın kim olduğu merak etmektedir. Gotham şehir soyguncularının soygunlardan elde ettikleri paraları ortak bir kasaya kapatıp tam 68 milyon dolar banknotun koruma görevini Joker’e devreden mafya üyeleri Joker’in oyunu ile sonlanır. Tüm paralar Joker tarafından el koyularak mafyalar saf dışı bırakılır. Şehir soyguncu mafyaları bankalardaki paralarını tek hesapta birleştirme yoluna giderler. Ama bu birleştirme işlemi bankada değil aksine tır dolusu parayı Hong Kong’a  götürerek şehir savcısı Harbi Dent’in emirlerinin geçerli olmadığı bir bölgede tutarak paraların güvenliğini koruma yoluna giderler. Joker toplantıyı basarak bu fikrin saçma olduğunu Harbi Dent’in emir alanında olmadığı doğru ama Batman için bu söylenemez. Batman o kişiyi bulur ve konuşturur. Eğer paralarınızın yarısını bana verirseniz Batman’ı öldürür paralarınızın güvenliğini sağlarım. Bruce Wayne Hong Kong’a gitmek üzere kâhyası Alfred’in önerisi ile bir uçak kiralar ve Hong Kong’a doğru yola çıkar. Mafya başlarından olan Çinli Low, mafyaların paralarının tek kaynağıdır. Batman Hong Kong’dan Low’ı yakalayarak konuşturması için Harbi Dent’e teslim eder. 

6 Temmuz 2013 Cumartesi

Batman ve Bane Karşılaşması

Batman ve Bane Karşılaşması

Bruce Wayne, Kedi Kadın Selina ile katıldığı baloda dans ederken Selina baloyu düzenleyen değerli İbiza kolyesini çalınmasından çok korktuğunu söyledi ve dans etmeye devam ettiler. Hırsız kadın geçmişini Bruce Wayne’ye anlatır ve Bruce Wayne’nin cebindeki lamborghini’nin anahtarlarını gizlice alır ve balodan uzaklaşır. Bruce Wayne balodan ayrılırken cebindekilerden habersiz güvenlik görevlilerine doğru ilerler. Güvenlik görevlisi Bruce Wayne(Batman) eşiniz taksi ile döneceğinizi söyledi. Bruce Wayne, güvenlik görevlisine benim eşim yok ki. Neden bahsediyorsunuz. Arabasını alan Kedi Kadın son sürat Gotham şehir sokaklarından gözlerden kaybolur. Bruce Wayne eve Alfred’in getirdiği başka bir araç ile eve döner. Bruce Wayne uzun süre ayrı kaldığı babasından kalan iş yerine durumlar hakkında bilgi almak için gider. Savunma bakanlığın projelerinden olan Bad adlı aracı görür. Bu tasarlanan araçtan çok etkilenir. Bu aracı üreten bilim adamları her şeyi eksiksiz yapmışlardır fakat otomatik pilot devresini bir türlü yapmayı başaramamışlardır. Bruce Wayne doktorunun geliştirdiği demir ve otomatik robot programlı ayağı ile kırılan bacağı düzeltilir. Alfred, Bane hakkında bazı bilgiler edinir. Bu bilgileri Bruce Wayne aktarır. Alfred, dünyanın eski bir bölgesinde bir hapishanenin olduğunu adamların acı ve ölüme terk edildiği bir çukur, ama bazen biri çukurdan çıkmayı başarır. Bazen de çukur bir şeyleri geri yollar. Bane, dünyadaki cehennemde doğup büyümüştür nerede doğduğunu da kimse bilmiyor. Kaçtıktan sonra onu eğiten Razel adlı gölgeler birliğinin başı olan Bruce Wayne eğiten kişidir. Daha sonra Bane oradan aforoz edilmiş. Gotham şehrinin sıcak bir gününde öğle vakti motor kasklı bir kişi güvenlikleri aşarak şehir merkezindeki bankaya gelir. Bu kişi Bane’den başkası değildir. Güvenlik görevlilerin hepsi öldürür. Bane bankadaki tüm hisse senetlerini internet ortamı aracılığı ile kendi hesabına aktarır. Olay yerine gelen polis ekipleri şehrin internet bağlantılarını ve telefon şebekelerini keserek Bane engel olmaya çalışmaktadırlar. Bane bankadaki rehineleri bankanın ön kapısından çıkararak motoru ile polis ekipleri arasından uzaklaşır. Soyguncular rehineler ile birlikte motorlarla şehrin yer altı tüneline doğru yol alırlar. Polis ekipleri onları kovalamaktadır. Şehrin akşam vakitlerinde sıcak takip sürmektedir. Tünelin ışıkları birden söner ve Batman ortaya çıkar. Soyguncuları teker teker motorlarından aşağı atarak rehineleri kurtarır. Polisler soyguncuları takip etmekten vazgeçer ve Batman’ı takip altına alırlar. Gotham şehir sokaklarından ve dört bir taraftan kıstırılan Batman’ın artık kaçacak yeri kalmamıştı. Batman motoruna bindi ve polislere doğru motorunu sürerek karşı üst yolun zeminine doğru yol almayı başardı. Çıkmaz sokakta motor ile kıstırılan Batman, polislerin teslim ol çağrı ile harekete geçti ve etrafı çevreleyen bir rüzgar belirdi bu rüzgar bad adında Batman’ın uçan aracının rüzgarıydı. Yakalanmasına kesin gözü ile bakan Batman polislerin üstünden bir kuş gibi sıyrılarak gökyüzünde gecenin karanlığında kaybolur.